"Коронація слова" започатковує нову премію

28.05.2012

Нову літературну премію - "Золоті письменники України" - започатковує "Коронація слова". Перші відзнаки будуть вручені уже цього року. Про це повідомили засновники Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" Тетяна та Юрій Логуші на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми відзначимо письменників України за останні 12 років - часу існування "Коронації слова". "Золотих письменників України" ми будемо визначати, беручи за основу показники паперових накладів творів - а саме якщо їхні наклади перевищуватимуть сто тисяч примірників. Один із критеріїв - наявність перекладів творів цих авторів українською мовою. Ми будемо спиратися на подання заявок від Спілки письменників, видавництв, громадських організацій", - сказала Тетяна Логуш. 

За її словами, положення про премію нині розробляється і буде оприлюднене на сайті, а нагородження планується на осінь цього року.

Відзнакою нагороджуватимуть усіх українських письменників, а не лише учасників "Коронації слова". "Ми сподіваємося, що нова нагорода стимулюватиме цікавість до книжки та авторів, популяризуватиме читання, а також ще більші тиражі", - зауважив Юрій Логуш.

За словами Тетяни та Юрія Логушів, на започаткування нової нагороди їх надихнула "золотий" автор "Коронації слова" Люко Дашвар, сукупний наклад творів якої перевищив сто тисяч і вже сягає двохсот тисяч примірників.

"Нову відзнаку вручатимуть на Золотих вечірках, які будуть традиційними. Ми хочемо, щоб це стало світською подією, подією інтелектуального гламуру, де ми будемо показувати перлини української культури. Все буде у вишуканому, шляхетному форматі", - повідомила Людмила Гарарук - директор з розвитку Студії ювелірного дизайну HARARUK, що п'ятий рік є партнером конкурсу "Коронація слова".

Джерело:  http://koronatsiya.com/