Читачі електронної літератури повинні бути відповідальнішими - думка

20.11.2012

Дедалі більше українців читають літературу в електронному вигляді. При цьому забувають за це платити. Про це під час прес-конференції сказав директор Обрій Контент Менеджмент Україна Олексій Авраменко, передає кореспондент ІА «Наголос».

«Впродовж року українці купили літератури лише на 2,9 євро (на людину). У розвинених країнах одна людина купує літератури на 20-100 євро за рік. Про що це говорить? Що українці стали менше читати? Зараз деделі більше людей використовують електронну книгу як носій. При цьому в Україні дуже розповсюджене явище піратства», - сказав О. Авраменко.

За його словами, наразі компанія докладає зусиль, аби автори отримували гонорари, навіть якщо їхні твори опубліковано в електронному вигляді. При цьому українці хочуть безкоштовно читати літературу в електронному вигляді і забувають за неї платити. «Ми встановлюємо доступні ціни. Хотілося б, щоб користувачі електронної книги були більш відповідальними», - додав О. Авраменко.

Додамо, за словами співзасновниці відзнаки «Золоті письменники» Тетяни Логуш, паперові видання ніколи не відійдуть у минуле, адже вони дозволяють відчути запах книги, зупинитися, замріятися, зробити позначку у книзі тощо.

Нагадаємо, 29 «Золотих письменників» відібрали засновники Міжнародного літературного конкурсу романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова» Юрій та Тетяна Логуші. Подружжя називає відзнаку цілком окремим проектом. Відзнака «Золотий письменник України» надається Міжнародним благодійним фондом «Мистецька скарбниця» українським письменникам-романістам, чиї романи вийшли у формі паперової книжки сумарним накладом в Україні та за межами України більше 100 тисяч примірників за період від початку 2000 до поточного часу.