Новини

27.08.2014

Видавництво "Нора-Друк" підписало ліцензійну угоду з французьким видавництвом Мішель Лафон (Michel Lafon) на переклад та видання французькою мовою детективного роману Андрія Кокотюхи «Аномальна зона» 

Фабула роману побудована на дивних фактах, які відбуваються на Поліссі у покинутих селах Житомирщини. Кажуть, в одному з них із людьми трапляються дива. Спочатку люди зникають, а потім - повертаються, але вже нічого не пам'ятають…

Детальніше
02.10.2013

Тетяна Логуш вручає відзнаку "Золоті письменники України" Генрі Лайон Олді! 

Генрі Лайон Олді — творчий псевдонім українських письменників-фантастів з Харкова Дмитра Громова і Олега Ладиженського, разом пишуть з 1990 року, активно публікуються з 1993 року. На сьогодні вони стали одними з найвідоміших авторів російськомовної фантастики. В літературному багажі Генрі Лайона Олді близько 30 романів.

Детальніше
02.10.2013

Тетяна Логуш вручає відзнаку "Золоті письменники України" Андрію Валентинову - відеорепортаж 

Вручення відбулося в рамках Національної премії з фантастики 28 вересня 2013 у бібліотеці Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут".

Детальніше
29.04.2013

Андрій КОКОТЮХА: «Художній твір – це не гасло, а письменник – не учасник мітингу. Це не прапороносець» 

Андрій Кокотюха – літературно активний вітчизняний діяч, який про професійну словесну кухню може розказати багато і цікаво. І сьогодні він розповість нам про «Коронацію слова» і вітчизняний детектив, про розірвану Україну і дражливу тему УПА, про «Червоного» і свої жіночі псевдоніми, а ще дасть кілька «кокотюхівських» порад і відповість на запитання: «Як стати українським письменником?»

Детальніше
24.04.2013

Лузіна і Жадан презентували «Палату № 7» 

23 квітня у столичному Музеї медицини Сергій Жадан та Лада Лузіна презентували перший свій спільний проект — книжку, яку має назву «Палата № 7». Свої тексти вони читали, застосовуючи детектор брехні.

Детальніше
14.03.2013

Невивчені уроки України від Оксани Забужко 

Київ – 250 сторінок спогадів і роздумів української письменниці Оксани Забужко цієї зими записала варшавська журналістка Ізабелла Хруслінська. Вже у квітні розмови з Оксаною Забужко вийдуть окремою книгою у Польщі. Україна ж побачить книгу лише наприкінці року. На попередній презентації головна героїня книги відкрила завісу і розповіла своїм шанувальникам, як велася робота і про що ж буде книга.

Детальніше
05.03.2013

Українським «хедлайнером» у м. Ляйпцигу буде С. Жадан 

Хедлайнером з українського боку під час книжкового ярмарку у м. Ляйпцигу буде письменник Сергій Жадан. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента ІА «Наголос», сказала президент ГО «Форум видавців», організатор українського стенду на Ляйпцизькому книжковому ярмарку Олександра Коваль.

Детальніше
05.02.2013

Чат в "Главреді" 

6 лютого, о 14.00, на сайті "Главред" відбудеться чат з класиком сучасної української дитячої літератури, Золотим письменником України Всеволодом Нестайко.

Детальніше
14.12.2012

Андрей Курков: украинская литература прошла путь от нуля до начала бесконечности 

«За последние десять лет современная украинская литература заметно возмужала», – считает писатель.

Детальніше
07.12.2012

«Золоті письменники»: враження від церемонії та роздуми про національну гордість і національну немічність України - чикагський часопис "Час і події" 

Нещодавно у Києві відбулася церемонія нагородження золотих письменників України. Церемонія вийшла гарна, однак доволі непроста, і залишила не лише купу приємних вражень, а й масу приводів для роздумів.

Детальніше